
Grillad fläskstek – fläskesteg
Grillad fläsksteg eller fläskesteg, mmm! Jag undrar om “fleskesteg” är Danmarks nationalrätt? Klassikern görs i ugnen, har knaprig svål, serveras med rödkål, skysås, gurksallad och “brune kartoffler”. Vill du göra detta recept kan jag varmt rekommendera denna sida: Morfars fläskesteg
Här kommer grillvarianten!
Detta behöver du:
- En hel kotlettrad av gris med svålen kvar
- Salt, peppar, god kryddor t.ex rosmarin
Såhär gör du:
- Skär snitt i svålen
- Lägg steken i blöt med svålen nedåt i varmt vatten för att mjuka upp svålen
- Förbered grillen för indirekt grillning, ca 150-170 grader
- Krydda steken med salt, peppar och rosmarin (och annat som du gillar)
- Gnid in ordentligt med salt i svålen och i skårorna
- Grilla steken runt om tills du har en innertemperatur på ca 60 grader
- Grilla svålen på direkt glöd tills det “poppar” men se upp så du inte bränner svålen. Ett alternativ är att du gör detta moment i stekpannan istället för ökad kontroll: stek svålsidan på hög värme tills den “poppar”
- Låt steken vila ca 20 min, innertemperaturen ska vara ca 65 – 68 grader
- Servera med t.ex kokta rödbetor och getost
Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se
Grillad fläskstek - fläskesteg,
Heisse Frauen aus deiner Stadt warten auf dich; https://bit.ly/xmadchen