Grillad flankstek bulgogistyle

Grillad flankstek bulgogistyle


Grillad flankstek bulgogistyle – vad är det kanske ni tänker? Ni som läser min blogg vet säkert redan att vi älskar asiatisk mat hos familjen Carlsson. Koreansk mat är inget undantag och här är ett recept som är inspirerat av Jennie Walldén nämligen bulgogi som är som en koreansk taco men mycket fräschare.

Detta behöver du för 4 portioner grillad flankstek bulgogistyle:

  • 1 kg flankstek
  • 0,5 dl sesamolja
  • 1 dl soja
  • 1 rivet päron
  • 2 msk strösocker
  • 3 vitlöksklyftor + 5 st
  • 1 dl vitt vin
  • svartpeppar
  • Ett huvud bladsallad
  • 1 dl Ssamjang – saltsöt koreansk sojabönspaste
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 salladslök skivad
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • kimchi

Såhär fixar du till grillad grillad flankstek bulgogistyle:

  • Blanda ihop marinaden: 0,5 dl sesamolja med soja, rivet päron, 3 finhackade vitlöksklyftor, vitt vin och svartpeppar
  • Låt flankstenen marinera minst en timme i marinaden
  • Ta fram flankstenen och låt den få rumstemperatur (den kan ligga kvar i marinaden)
  • Förbered grillen för direkt grillning 
  • Krydda flanksteken runt om med salt
  • Grilla köttet runt om på hög värme tills det har en innertemperatur på 54 grader
  • Låt köttet vila
  • Blanda Ssamjangsås med sesamolja, salladslök och rostade sesamfrö
  • Servera med bladsallad, extra skivad vitlök, sås och  kimchi
  • Till denna rätt passar ett ljust öl bäst t.ex: Asahi Super Dry

Om författaren: Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillad flankstek bulgogi
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or