Grillad cote de boeuf med gremolata

Grillad cote de boeuf med gremolata


Äntligen semester och denna sommaren var vi 10 dagar på Franska rivieran. Såklart blev det grillat alla kvällar och grillad cote de boeuf med gremolata är en klar favorit. I Frankrike är det lätt att hitta denna styckningsdetalj i en vanlig matbutik och det är ett rejält stycke kött som räcker till 2-3 personer beroende på hur hungrig du är.

Detta behöver du till 3 personer grillad cote de boeuf med gremolata:

  • En bit cote de boeuf
  • Ett knippe färsk bladpersilja
  • En citron
  • Två klyftor vitlök
  • Olivolja, ca 0,5 dl
  • Salt och peppar

Såhär fixar du till grillad cote de boeuf med gremolata:

  • Fixa till en varm glöd på din grill
  • Låt köttet ligga framme ett par timmar så det blir rumstempererat
  • Salta och peppra köttet så att smakerna tränger in ordentligt
  • Hacka persilja, vitlök och riv citronskal från citronen (bara det gula)
  • Blanda ihop gremolatan genom att blanda vitlök, olivolja, citronskal och persilja
  • Smaka av med salt, peppar och kanske lite pressad citron om du vill ha mer syra
  • Grilla köttet på direkt grillning, vänd flera gånger
  • När innertemperaturen på köttet uppnät 50 grader (för “rare”) så ta bort köttet och låt vila i en bit folie ca 10 min. Nu kommer innertemperaturen att ytterligare ca 5 grader
  • Servera din grillade cote de boeuf med gremolatan ovanpå och njut av semestern
  • Ett lagrat bordeauxvin passar bra till!
grillad cote de boeuf med gremolata

cote de boeuf

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

 

Summary
Recipe Name
Grillad cote de boeuf med gremolata
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or