Direkt grillning

Direkt grillning


Direkt grillning – vad är det? Man grillar råvaran direkt ovanför den heta glöden. Här har jag sett en del skräckexempel – t.ex att glöden inte får brinna klart utan grillmästaren lägger på köttet under tiden som det brinner och vad händer då? Jo du får ju en fin svart kolbit att äta istället för en god bit kött. Så för allt i världen, se till att kolen hinner brinna en stund innan du börjar grilla.
Såhär gör du:

  • Tänd kolen eller briketterna enligt eget val
  • Låt kolen eller briketterna brinna ner så de blir vita. Det tar ca 30 min
  • Börja grilla och njut av den härliga doften

Jag brukar ha som regel att om råvaran ska grilla 15 minuter eller mindre så funkar direkt grillning bra. T.ex om du ska grilla skivat kött, färsrätter, korv, fiskfilé och hamburgare.
Ha locket av hela tiden så du har en jämn syretillförsel och kan vända köttet flitigt. För det måste du göra – vänd flitigt så att ytan hinner kylas ner kontinuerligt för att undvika att brännas och får en jämn stektemperatur.

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Article Name
Direkt grillning - grilltips
Description
Direkt grillning är nog vanligaste sättet många grillar på. Här beskriver jag hur du ska göra för att inte elda upp ditt kött.
Author
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or