Confiterad vitlök

Confiterad vitlök


Confiterad vitlök är ett fantastiskt gott tillbehör till grillat och ger det där lilla extra i t.ex i en krämig potatisgratäng eller ett potatismos. Min svärfar, Mogens, älskar lök och vitlök. Han brukar confiftera sina vitlökar i olja i ett decilitermått som han sedan ställer på grillen. Det blir hur gått som helst och jag brukar göra det i folie i ugnen.

Såhär gör du confiterad vitlök:

  • Dela en hel vitlök i alla klyftor men du kan låta skalet vara kvar
  • Lägg vitlöksklyftorna på ett aluminiumfolie
  • Häll på ca 1 dl olja
  • Strö över lite sal och timjan
  • Vik ihop till ett paket
  • Ställ i ugnen på ca 200 graders värme och confitera ca 30 min för att få en krämig konsistens. Vill du ha en fastare konsistens på vitlöken så kortare du ner tiden i ugnen till ca 15 min

Njut med t.ex helgrillad fläskkarré

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

IMG_2630.JPG

Summary
Recipe Name
Confiterad vitlök
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or