Grillad Club sandwich special eller bookmaker?

Grillad Club sandwich special eller bookmaker?


Vad går väl upp mot en god Grillad Club Sandwich där kycklingen fått en perfekt innertemperatur så den blir sådär saftig och god?

Här är min specialvariant på Club Sandwich som nog blir en blandning av bookmaker och club sandwich.

Detta behöver du till 2 st:

  • 2 kycklingfiléer
  • En gul lök
  • En starköl
  • 1 dl mjölk
  • majonnäs
  • 2 skivor bröd
  • 4 skivor grill bacon
  • 4 soltorkade tomater
  • pepparrot
  • pesto
  • basilika och ruccola efter smak
  • salt och peppar

Såhär gör du:

  • Blanda öl, skivad lök och mjölk i en påse
  • Lägg i kycklingfiléerna och marinera i påsen minst 2 h. Det är något magiskt med öl och kyckling, ölen gör verkligen kycklingen mör och saftig
  • Förbered grillen för direkt grillning
  • Skiva soltorkade tomater
  • Riv pepparrot
  • Grilla kycklingen först på direkt glöd så den får färg och sedan på indirekt värme tills innertemperaturen är 68 grader. Låt vila en stund
  • Grilla bacon och brödet så det får färg. Baconet får gärna bli lite knaprigt
  • Lägg upp brödet på tallrikar, bred på majonnäs, lägg på kycklingen, toppa med bacon, soltorkad tomat, riven pepparrot, ruccola och basilika
  • Drick en kall pilsner till

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Grillad Club sandwich special eller bookmaker
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Anonymous

    Grillad kyckling är bara sååå gott – om den är rätt grillad, det blir ju så lätt torrt. Man vill ju inte chansa och få röd kyckling heller… Ska testa 68 grader på termometern nästa gång.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

+ Leave a Comment

Or