Bulgogi – koreansk grillrätt

Bulgogi – koreansk grillrätt


Bulgogi är en populär rätt på Koreanska restauranger och för alla oss som älskar kött och asiatiska smaker är det ren kärlek. När vi bodde i Taipei gick vi ofta på Koreanska restauranger och åt bbq. Det var helt fantastiskt: tunt skuret kött som vi själva fick steka eller grilla vid bordet och sedan åt vi det med god tillbehör i salladsblad och massor av vitlök, och öl. Jag har köpt böckerna Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben till Po’ boy av Jonas Cramby och Smaker i mitt hjärta av Jennie Walldén och blev inspirerad av Jennies och Jonas recept på Bulgogi. Här kommer min variant.

Det här behöver du till ca 4 personer Bulgogi:

  • 800g hel entrecote
  • 6 klyftor riven vitlök
  • 4 salladslökar
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk risvin eller sherry
  • 0,5 dl ljus soja
  • 3 msk strösocker

Såhär gör du:

  • Frys in köttet så det bli kallt och nästan fryst, då blir det lättare att skära tunna skivor
  • Skär så tunna skivor du kan av köttet
  • Hacka 2 salladslökar och blanda ihop med vitlök, olja, risvin, soja och socker till en marinad
  • Marinera köttet i kylskåp i minst en timme
  • Förbered grillen för direkt grillning
  • Se till att du har riktigt bra glöd och att det är hett
Bulgogi

Bulgogi

  • Grilla köttet i omgångar ca 30 sekunder på varje sida
  • Servera med hackad salladslök ovanpå
Bulgogi

Bulgogi

Ät köttet gärna i härliga salladsblad med kimchi och extra råa skivade vitlökar.

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

Summary
Recipe Name
Bulgogi
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or