BBQ Kamben

BBQ Kamben


Fantastiska BBQ kamben som legat på låg värme med rökved i ca 3h. Att BBQ grilla sina kamben ger en underbar röksmak och gör kambenen fantastiskt möra!

Såhär gör du:

  1. Gör en rub eller köp färdig. Jag gillar en rub som blandas med torkad paprika, chili, spiskummin, salt och svartpeppar
  2. Låt revbenen ligga med rubben ett par timmar för att dra in smakerna
  3. Tänd grillen och låt temperaturen bli ca 120 grader. Förbered grillen för indirekt grillning med en folie i mitten
  4. Lägg på revbenen på grillen. Lägg på lite rökved på glödbädden för en rökigare smak och invänta njutningen
  5. Vänd revbenen ibland och spraya gärna med lite äppeljuice
  6. Gör en bbq sås: rör ihop ketchup, socker, chili, äppeljuice och äppelcidervinäger.
  7. Efter ca 2 timmar (om det är kamben du grillar) så ta ut revbenen från grillen. Pensla på dijonsenap och sedan bbqsåsen. Linda in i folie och lägg på grillen ytterligare ca en timme
  8. Låt köttet vila ca 10 min innan Njutningen kan börja!

20131222-092332.jpg

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)