Bbq grillat sidfläsk och fläsklägg

Bbq grillat sidfläsk och fläsklägg


Sidfläsk och fläsklägg innehåller mycket fett som tar upp alla goda röksmaker och kryddor. Bäst blir det om du rökgrillar på låg temperatur under lång tid tills köttet har en temperatur på ca 90 grader.

Detta behöver du:

  • En bit hel sidfläsk med svål
  • ett fläsklägg, färskt
  • varlfri rub

Såhär gör du:

  • Rubba in köttet minst en timme före grillningen
  • förbered grillen för indirekt grillning, jag använder min smokenator. En rök blir säkert ännu bättre tex Weber smokey montain eller ännu bättre nig Green egg smoker
  • när grillen håller en temperatur på ca 120 grader så släng på en näve rökfylld och lägg på köttet.
  • Släng på mer rökflis ca varje 30:e minut under de första tre timmarna
  • när köttet har en temperatur på ca 90 grader så ta bort det från grillen och låt vila ca 20 min i folie
  • om du vill kan du pensla på lite bbq sås innan folien också
  • njut!

Jag gjorde båda samtidigt för att testa vilket som blev godast och jag tycker nog att sidfläsket blev godast men det kanske också beror på att jag gillar fläsk 🙂 Du får prova och se vilken som är din favorit!

20140622-095831-35911776.jpg

20140622-095832-35912169.jpg

Om författaren:  Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan.se

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

+ There are no comments

Add yours

Or